تفاوت تولید نایلون درجه 1 و 2 چیست؟ اهمیت استفاده از نایلون در زندگی امروزی بر هیچکس پوشیده نیست. در واقع در حال حاضر هیچ جایگزینی برای کاراییهای نایلون وجود ندارد و همین مورد اهمیت وجود آن را چندین برابر کرده است.
موضوع مهمی که شاید گاهی اوقات هنگام استفاده از نایلون برایتان چالش برانگیز باشد، آگاهی از نوع موادی است که در ساخت آن به کار رفته است؛ چرا که نایلونها به ویژه کیسه فریزر رولی با مواد خوراکی و در نتیجه با سلامتی انسان در ارتباط هستند.
در واقع اینجا است که آگاهی پیدا کردن از تفاوت تولید نایلون درجه 1 و 2 اهمیت پیدا میکند. زیرا در این صورت میتوانید نایلون با کیفیت را از نوع بی کیفیت آن تشخیص دهید.
اگر شما هم مشتاق هستید تا اطلاعاتی در زمینه تفاوت دو نایلون درجه 1 و درجه 2 به دست آورید، پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
مهم ترین تفاوت و وجه تمایز نایلون درجه 1 و درجه 2 چیست؟
مانند تمام موادی که در زندگی از آنها بهره میبرید و کیفیت آنها در گرو با کیفیت بودن مواد اولیه است، کیفیت نایلون هم وابسته به مواد اولیهای میباشد که در تولید و ساخت آن استفاده میشود. در واقع مورد مهمی که سبب متفاوت بودن نایلونها میشود، همین کیفیت مواد اولیه مصرفی است.
این مواد اولیه متناسب با نوع نایلون و کاربردی که دارد انتخاب میشوند. اگر بخواهیم واضحتر این موضوع را بیان کنیم، باید بگوییم که در تهیه نایلون مهمترین مادهای که به کار میرود، معروف به گرانول است.
خود گرانول در دو نوع تولید میشود:
- نوع 1: مواد پتروشیمی
- نوع 2: بازیافت پلاستیکهای دیگر
حال اگر برای تهیه از گرانول نوع 1 یعنی مواد پتروشیمی بهره گرفتهشود، کیفیت آن بسیار بالا خواهد بود. اما اگر از گرانول نوع 2 یعنی مواد بازیافت شده استفاده گردد، آن نایلون برای برخی مصارف به ویژه قرار دادن مواد خوراکی در آن مناسب نخواهد بود.
البته نوع دیگری از گرانول هم وجود دارد که استفاده از آن بسیار محدود است و در شرایط خاص و به خواست خود خریدارن از آن استفاده میشود. این گرانول از بازیافت دوبارهی مواد بازیافتی به دست میآید که بالطبع کیفیت نایلون تولید شده از آن بسیار پایین خواهد بود. به حدی که حتی برای استفاده در ساخت کیسه زباله هم توصیه نمیگردد.
راه های تشخیص کیفیت
با توجه به مواردی که ذکر شد، متوجه شدید که کیفیت نایلونی که از مواد پتروشیمی و بدون هیچ بازیافتی تهیه میشود، بسیار بالا است و برای انواع مصارف شما مناسب میباشد.
حال شاید بپرسید چگونه میتوانیم متوجه تفاوت تولید نایلون درجه 1 و 2 شویم؟ برای پاسخ این پرسش ابتدا باید اشاره کنیم که مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه نایلون از خاصیت آنتی اکسیدانی بهرهمند هستند. زمانی که بازیافت صورت میگیرد، میزان این آنتی اکسیدان کاهش مییابد.
کاهش اکسیدان میتواند تغییراتی در نایلون تولید شده به وجود بیاورد که از جملهی آن کدر بودن محصول تولیدی است. پس کدری رنگ نشان از بازیافتی بودن مواد آن دارد.
راه تشخیص دیگر مربوط به بوی آن میباشد؛ اگر شما زمان استفاده از آن متوجه بوی غیرطبیعی و نامطبوعی شدید، باید بدانید که این بو مربوط به مواد بی کیفیت بهره گرفتهشده در ساخت است.
مورد دیگر مربوط به مقاومت نایلون است؛ هرچه دیرتر پاره شود نشان از با کیفیت بودن آن دارد. وجود دانههایی روی نایلون که در زیر نور بیشتر خود را نشان میدهند هم حاکی از کیفیت پایین مواد اولیه است.
کدام مواد اولیه برای کدام نایلونها مناسب هستند؟
با توجه به آنچه که پیشتر ذکر کردیم، باید متوجه شده باشید. مواد اولیه با کیفیت یا به اصطلاح مواد پتروشیمی برای ساخت نایلونهایی استفاده میشود که با مواد خوراکی، پوشاک، دارویی و موارد دیگری از این قبیل در تماس هستند.
اما از آنجایی که هزینه استفاده از مواد اولیه با کیفیت، بالا است و برای محیط زیست هم آسیبهایی را در پی دارد، از این رو بهتر است برای مصارفی چون کیسه زباله از مواد اولیه نوع 2 یا بازیافتی بهره گرفته شود. همچنین برای مشاغلی مثل تعمیرکاری هم استفاده از این نایلونها مناسب میباشد.
بهرهگرفتن از مواد بازیافتی درجه 3 برای هیچ نوع نایلونی حتی کیسهی زباله هم مناسب نیست و بهتر است مورد استفاده قرار نگیرد.
همچنین خواندن این مقالات نیز توصیه میشود: